tiistai 26. tammikuuta 2016

Studiomateriaalit

Animen teossa on käytetty monenlaista studiomateriaalia. Kuten animaatiokalvoja, gengoja ja mallikuvia. Nämä materiaalit ovat päätyneet mm. keräilijöiden käsiin ja sen mukana osaksi upeita kokoelmia. Jokaista kalvoa on olemassa vain yksi kappale, eikä kahta täysin samanlaista kalvoa löydy. Useissa kalvoissa taustapaperi on jäänyt kiinni kalvoon ja ne repeävätkin helposti jos yrittää irroittaa. Kalvoja täytyy suojata valolta, sillä ne voivat muuten mennä piloille. Omatkin kalvoni ovat hyllyssä kansioiden takana, jotta ne pysyvät valolta suojattuna.

Omistan itse vain kaksi kalvoa. Molemmat ovat taustattomia. Taustalliset kalvot ovat huomattavasti kalliimpia kuin taustattomat. Taustallisten kalvojen hinnat pyörivät useissa satasissa ja niitä näkeekin harvemmin myynnissä. Jokainen kalvo on merkitty omalla koodilla. Kuten alla olevista kalvoista näet, niissä on merkinnät A13 ja A11.


Esimerkkikuva taustallisista kalvoista. (Kuva Elina Lampinen)


Mallikuvia liikkuu hieman enemmän keräilijöiden keskuudessa, mutta usein alkuperä on hyvin epävarma. Suuri osa on kopioita alkuperäisistä mallikuvista. Omista mallikuvistani suurin osa on todennäköisesti kopioita. Ne ovat kuitenkin mukava lisä kokoelmaan. Mallikuvia on käytetty animen teossa. Niissä näkee esimerkiksi koirien juoksuasennot, ilmeitä ja vartalokuvia. Tosin, aina ei ihan onnistu, vaikka mallikuvatkin ovat valmiina...

Seuraavaksi gengat. Gengoissa on kohtauksia, jotka ovat koottu kuvasarjoista ja liikeradoista. Itselläni on 3 erilaista gengasettiä. Gengasetitkin ovat päätyneet useamman keräilijän matkaan. Niitä liikkuu kuitenkin aika vähän. Omianikin olen metsästänyt useamman vuoden. 

Ja sitten viimeisin löytöni, todellinen helmi. Jakson 19 kuvakäsikirjoitus. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tämmöiseen löydökseen ja nappasin sen vasta itselleni huuto.netistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti