maanantai 30. toukokuuta 2016

Ginga-roolipeli

G1nga roolipeli

Tervetuloa uudet ja vanhat pelaamaan ginga aiheista roolipeliä. Myös omia hahmoja saa ottaa mukaan ja erityistaidot ovat mahdollisia.

En ole pelannut vuoden 2012 jälkeen roolipelejä, joten voi olla vähän ruosteinen alku. Mutta kaikella on aikansa, vanha rope on herätetty henkiin.

Säännöt vielä tähänkin. Olkaa hyvät ja tutustukaa niihin.

Yleisesti:
- Jos aloitat uuden ropen on suotavaa, että odotat enemmän kuin pari minuuttia mahdollista jatkoa siihen ennen kuin jatkat itse taas.
- Nähdessäsi jonkun aloittaneen uuden ropen, on kohteliasta jatkaa sitä jos itsekin tiedostaa ettei kukaan muu aio jatkaa.
- Kun tulet pelaamaan johonkin alueeseen, jossa on jo aihe valmiina, jatka siihen vain jos olet tekemisissä niiden hahmojen kanssa. Tee uusi, jos aiheesi ei liity jo käynnissä olevaan ropeen.
HUOM.
"Ajattelua"
- Puhumista

Viestin kirjoittamisesta:
- Älä kopioi muiden kirjoitustyylejä!
- Huomattuani, että nyt on useamman kerran mennyt viestit peräjälkeen sekaisin olisi suotavaa, että muokataan oma viesti uusimman mukaan tai toisinpäin.
- Jos olet kirjoittanut useamman viestin peräjälkeen samaan aiheeseen, ne liitetään yhdeksi viestiksi
- Kirjakieli olisi tärkeä huomioitava asia. On ok, että saattaa tulla "mä" ja kuitenkin "minä", mutta pelaajan olisi hyvä yrittää pysyä jommassa kummassa kirjoittaessaan. Näin lukeminen on selkeämpää.

Vuorot:
- Jos samassa ropessa alkaa olla tungosta Mutu päättää vuorot ja myös sen milloin vuorot loppuvat.
- Jos et tunne tarpeelliseksi pelata vuorollasi, kirjoitat vain 'Skippaa'. Viesti poistetaan jälkikäteen.

Realistisuus:
- Tästä on tullut moneen otteeseen puhetta, mutta kertaus on opintojen äiti!
Jokainen hahmo on omanlaisensa heikkouksiltaan ja vahvuuksiltaan, mutta kukaan ei koskaan ole voittamaton. Koira/susi/susikoira tai pelkkä animekoira on kuitenkin kipua tunteva eläin jolla on oma sietokykynsä.
- Lue myös toisen pelaajan ropetus huolellisesti: Jos hän on kirjoittanut sinun hahmosi puuhun sidotuksi mieti tarkkaan pääseekö hahmosi noin vain irti siitä.
- Kun taistelu on käynnissä jonkun kanssa, on suositeltavaa ottaa huomioon toisen iskut. Otat ne siis vastaan ja toiseksi et pommita useampaa iskua vastaan kokoajan TAI käytä kokoajan raukkamaisia iskuja, tms battoga, sirppi, muu erikoisisku.

Hahmojen tappaminen:
- Muista, että hahmoja ei ole loputtomasti. Mieti minkä hahmon todella haluat pelattavaksi ja kannattaisiko se ennemmin vaihtaa kuin tappaa. Omia hahmoja saa tappaa mielin määrin, sillä niitä tulee ja menee, mutta GNG/GDW hahmot ovat ikävä kyllä rajalliset.

Kuolema:
- Kuolemaa hipovat hetket ovat pelaajan omassa päätösvallassa, sillä toinen ei voi päättää miten/milloin toisen hahmo kuolee.
- Jos toinen koira esim. tarttuu hahmosi korvasta kiinni päätät itse repeääkö korva
- Taistelussa voi tulla ja tuleekin haavoja, mutta on pelaajan oma päätös tuleeko haavasta arpi (tällöin henkilöesittelyä on hyvä muokata päivityksen takia).

Kahdessa paikassa yhtä aikaa:
- Jos tiedät ettet mene sekaisin siitä, että ropetat kahdessa paikassa yhtä aikaa samalla hahmolla niin tämä on ok.
Esimerkkinä voidaan käyttää sitä, että vaikka Akame opetti Weedille puissa hyppimistä, oli hän toisessa ropessa samaan aikaan hoitamassa haavoittuneita.

Erikoishyökkäykset:
- Jos tahdot omalle hahmollesi erikoishyökkäyksen, lupa kysytään Mutulta.

Ajatteleminen:
- Huomaa: "Nyt minä ajattelen", mutta nyt en. Toinen hahmo ei missään nimessä pysty tietämään mitä toinen milloinkin ajattelee. Ei siis näin:
Matti kirjoitti: *A naurahti. Se tunsi sydämensä hakkaavan rakkaudesta.
"Tahtoisin juosta hänen kanssaan pois, pois täältä." A ajatteli.*
Maija kirjoitti: B hymyili takaisin ja sanoi: - Tahdon juosta pois kanssasi.
- Jotta toiselle pelaajalle tulisi selväksi, mitä esim. taistelussa C pelaajan koira aikoo, on fiksua kirjoittaa: Hyppäsi kurkkua kohti.
Mutta pelaaja D ei voi vastata: Hän tiesi C'n hyökkäävän hänen kurkkuun joten väisti tarttumalla C'n korvaan.

Niuhotus:
- Toisin sanoen piilov*ttuilu tms. on ehdottomasti kielletty ja johtaa suoraan parin päivän jäähylle.

Pentueet:
- Lupa täytyy aina kysyä Mutulta.
- Mietitte YHDESSÄ pennulle/pennuille nimen/nimet, kuten myös sukupuolet ja ulkonön. Jos toinen kuitenkin antaa valtuudet kokonaan päättää niin se on ok.
- Pentuja saa tulla kerralla max. 3
- Sopikaa kumpi pelaa hahmolla, ja kun pentu syntyy, sillä ei voi taistella yms. ja se juoksee emonsa vierellä pitkän aikaa. Pennun kasvaessa sen saa ottaa hahmoksi vaihtamalla sen aikaisempaan omaan tai tapattamalla jonkun oman.
- Pennut aukaisevat silmänsä pelissä lähes heti syntymän jälkeen ja osaavat kävellä lähes heti, kunhan niitä opettaa.

Erikoistaidot:
- Jos haluat omalle hahmollesi (= alusta asti oma hahmo, eli teet ja luot sen itse.) jonkun erikoishyökkäyksen/-iskun/-taidon niin kysyt sitä ylläpitäjältä Mutulta.
- Jos GNG/GDW hahmosi ei osaa animessa erikoisiskua, mutta mangassa osaa niin sen voi ottaa käyttöönsä.
- Iskua, jonka osaa vain tietty hahmo, ei ole mahdollista oppia noin vain. Sinun täytyy pyytää lupa oppimiseen erikoistaidon osaavan hahmon pelaajalta tai mielellään ylläpitäjältä.
- Taidot (kuten puissa hyppiminen) täytyy oppia alkuperäisen hahmon avulla, ei muulta oppineelta. (Tänne pyynnöt taitojen oppimisesta: http://g1nga.foorumini.com/t230-taitojen-oppiminen#1564)

Laumat:
- Johtaja koiran pelaaja voi johtaa 'nimettömiä laumalaisiaan' haluamansa mukaan.
- Kun pelaatte alaisilla esim. muilla kuin Kisaragi, niin Kisaragin pelaaja päättää liittyvätkö he Ohuun vai ei.
- Sudet; Retsuga, Hyoma, Thousand Dragon jne. Eivät kuulu kenenkään laumoihin. Eivätkä yleensä lyöttäydy kenenkään mukaan.

Mainostus:
-Ei mitään alkoholi/tupakka/pornografiaan liittyvää.

Muuta tärkeää:
- Vaikka teillä olisi sisar/kaveri/tms. täällä pelitoverina, älkää silti tuoko riitojanne ropeihin. Hoitakaa ne keskenänne G1ngan ulkopuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti