lauantai 29. elokuuta 2015

Kyselyn tulokset


 • 1. Milloin kiinnostuksesi gingaa kohtaan heräsi?
Janina Sundell, 20Se heräsi olessani 14 vuotta sitten. Kun olin 6 vuotias.
Kun isän kanssa oltiin Makuunissa, ja törmasin Hopeanuoli vhs:in ja siitähän se sitten lähti.
Nara UusihanniVarmaankin noin 7-vuotiaana, kun vuokrasin VHS:iä videovuokraamosta ja tykästyin sarjaan heti. 
 Hupi, 13Todellinen kiinnostukseni Gingaa kohtaan heräsi ensimmäisen suomimangan ilmestyttyä
 nipsukka90, 25Kasvoin siskojen kanssa hopsun parissa ;) (olin n.4v kun näin ensimmäisen hopeanuoli vhs:än) ja koirista tykkännyt koko ikäni.
 Nekotin, 22Kun minut istutettiin tv:n ääreen pitkän päivän päätteeksi eli noin päiväkoti-ikäisenä. Vaikka Hopeanuoli kaseteissamme lukee veljeni nimi niin minä niitä eniten olen aina katsonut.
  

 • 2. Suosikkihahmosi Hopeanuolesta? Perustelu.
Janina Sundell, 20: Vaikea päättää vain yhtä, mutta päädyn kyllä vastaamaan kaikkien tuttu John.
Vaikka Johnin itsepäisyys välillä häiritseekin. Mutta se on kummiskin karismaattinen ja tietysti hyvä teistelija. Tosi paha sanoa miksi pidän siitä :)
Nara UusihanniTotta kai Gin on se ykkönen, hahmo on niin ikoninen ja siitä syntyy heti mukavia mielikuvia itse sarjasta ja fanikunnasta. Ginin kasvu sarjan aikana on myös kiinnostavaa seurattavaa ja pidän hänen persoonastaan. Muita suosikkejani ovat Riki, Musashi, John ja Sniper.  
 Hupi, 13:  Minulla ei ole suosikkihahmoa GNG:stä, sillä pidän lähes kaikista sen hahmoista.
 nipsukka90, 25Suosikki hahmoni on ehdottomasti Hopeanuoli itse :) sarjan päähenkilö heti iski silmään, tuo ihana tiikeriraita :3
 Nekotin, 22: John. Olen aina pitänyt saksanpaimenkoirista, joten hahmon ulkonäkö vaikutti ensimmäiseksi (vaikka onhan Tiikeriveljekset huomattavasti erikoisemman näköisiä). Uroksen äkkipikainen, rämäpäinen ja silti fiksu asenne saivat minut ajattelemaan ”minä haluan olla tuollainen isona”. Lopultahan minusta kasvoi samantapainen – hieman ujompi vain.

 • 3. Suosikkihahmosi Weedistä? Perustelu.
Janina Sundell, 20: Kyoshiro, yhtä jääräpäinen kun minä. Nään itseni niin siinä hahmossa, ja muutenkin joku siinä on vaan kiehtoo minua :)
Nara Uusihanni:  En ole oikein lämmenyt kenellekään pelkästään Weedistä tuttuun hahmoon. Kun olin nähnyt vain Weed -animen pidin Jeromesta paljon, mutta mangaa luettuani olen kyllästynyt häneen lähes täysin, sillä hahmo ei tunnu miettivän muuta kuin missä saisi kuolla. 
 Hupi, 13Suosikkihahmojani Weedistä ovat Kyoshiro, Mel ja GB. Hahmojen ulkonäkö miellyttää silmääni. Pidän myös kaikkien luonteista, vaikka ne kovin erilaisia ovatkin. 
 nipsukka90, 25Weedistä suosikkihahmoni on Tesshin. En oikein keksi miksi tykkään. tykkään vain. Ehkäpä siksi, että se on Kurojakin pentu, ninja koira ja muutenkin niin siisti :)
 Nekotin, 22: - Lydia. Hän on yksi vakavasti otettavista naaraista ja vaikka hän on vahva persoona niin hän tahtoo silti jakaa rakkauttaan ja perustaa perheen. Sarjassa toki nähdään rakkautta muidenkin hahmojen välillä, mutta Lydia ja Jerome sopivat toisilleen kuin nenä päähän.

 • 4. Jos kuuluisit johonkin laumaan ginga-sarjasta, mikä lauma se olisi ja miksi?
Janina Sundell, 20: Varmaan kyllä kuuluisin Igan ninjakoiriin. Koska olen niin ninja itsekkin. No ei pidän Iga koirista paljon, vaikka koko lauma ole missään suuressa osassa Gingassa edes ole. Melkein vaan Akame heistä on jäljellä, jos katsoo Weed animea. Ja Akame on yksi mun lempihahmoista myös.
Nara UusihanniOun lauma, ennen Weedin syntymää, mieluiten aikana, jolloin joukkoja kerättiin Akakabutoa vastaan. Olisi hienoa ottaa osaa moiseen suureen elämänjanoiseen hankkeeseen, tuntea kuuluvansa osaksi jotain itseä suurempaa ja taistella toverien kanssa. En osaa ottaa Weediä tosissaan johtajana, joten hänen astuessa kuvioihin lähtisin varmasti lätkimään. 
 Hupi, 13Se olisi varmasti Oun soturit. Lauma on oikeudenmukainen ja ottaa kaikki siihen kuuluvat koirat huomioon, toisin kuin monissa muissa laumoissa.
 nipsukka90, 25Kuuluisin ehdottomasti Akamen Iga koirien laumaan. Koska tykkään ninjoista, olisi kiva hyppiä puissa!
 Nekotin, 22: - En olisi sukupuoleni takia päässyt Rikin laumaan, joten sodan päätyttyä olisin varmaan ikäänkuin rantautunut Hopeanuolen johtamaan laumaan.

 • 5. Mitä mieltä olet oheistuotteista? 
Janina Sundell, 20: Onhan niillä kiva koristella hyllyjä, mutta kyllä niihen rahaakin aina menee :) 
Nara Uusihanni:  En taida tykätä yhdestäkään Weed -animea varten tehdystä oheistuotteesta. Mutta Hopeanuolta varten tehdyistä tuotteista moni kiinnostaisi, etenkin vähemmän esillä olleet värityskirjat, palapelit jne. Olen äärimmäisen kiinnostunut näkemään erilaisia kuvituksia, joita ei välttämättä ole päätynyt minnekään muualle kuin yhteen tuotteeseen. Tykkään Hopsu -figuurien patsasmaisesta ulkonäöstä, mutta ne ovat liian pieniä kiinnostaakseen minua. 
 Hupi, 13: Itse keräilen oheistuotteita Gingaan liittyen, eli pidän oheistuotteista paljon.
 nipsukka90, 25: Olen ruvennut rakastamaan niitä <3 mukava kun niitä on, joita voi keräillä ja tehdä oman ginga kokoelman. Ei itse asiassa ole kovinkaan pitkä aika siitä kun edes sain tietää, että gingasta on oheistuotteita olemassa.
 Nekotin, 22: - Ne ovat vähän kaksipiippuinen asia. Toisaalta ovat vain yksi rahastuskeino, mutta toisaalta hienoja ja läheltä katsottuina kivoja räpeltää. Rakastan katsella kuvia ihmisten kokoelmista ja nähdä sellaisia tuotteita joista en mahdollisesti ole ennen tiennytkään.

 • 6. Keräiletkö itse? Jos keräilet, mainitse suosikki oheistuotteesi.
Janina Sundell, 20: Kyllä mullakin hieman näitä oheistuotteita löytyy. Ja jos niistä yksi pitää valita niin varmaa Rikin lasinalusesta pidän eniten, jostaa ihmeen syystä.
Nara UusihanniOmistan kaikki suomimangat ja DVD:t, sekä muutamia Takahashin mangoja japaniksi, mutta olen vasta vähän aikaa sitten alkanut pikkuhiljaa keräilemään itseäni kiinnostavia oheistuotteita. Näin alkuvaiheessa en uskalla sanoa mikä olisi lempparini. 
 Hupi, 13Keräilen, niin kuin yllä mainitsinkin. Suosikkioheistuotteitani ovat figuurit sekä magneetit, niissä vain on sitä jotain. 
 nipsukka90, 25Kyllä keräilen, suosikkini on tällä hetkellä future filmin hopeanuoli palapeli :)
 Nekotin, 22: - En keräile

 • 7. Mitä mieltä olet ginga-sarjan erikoishyökkäyksistä?
Janina Sundell, 20: No oikeastaan ne musta sopii tähän gingaa hyvin. Varsinkin susi osaan.
Nara Uusihanni: Pikkulapsena hyväksyin kyselemättä hölmöimmätkin juonenkäänteet, joten olen aina ollut tottunut ajatukseen erikoisiskuja osaavista koirista. Jos vasta nyt aikuisena näkisin ensimmäistä kertaa Hopeanuolen saattaisin tirskua täysin puun takaa tuleville iskuille. Muutama erikoisisku ei ollenkaan haittaa, varsinkin jos ne on piirretty vaikuttavasti ja niitä käytetään vain harvoin. Harmittavasti erikoisiskujen teho on laskenut nopeasti sarjan edetessä ja etenkin Weedissä heitetään sirkkelikärrynpyörää jatkuvasti ja tuloksetta.
Hupi, 13: Erikoishyökkäykset eivät ole pahasta, kunhan niitä ei ole liikaa.
nipsukka90, 25Tosi siistiä ! Yksinkertaisesti.
Nekotin, 22: - Sarja ei muutenkaan ole realistisemmasta päästä, joten erikoishyökkäykset tuovat vain lisämakua sarjaan sekä antavat hyökkäyksen osaavalle hahmolle syvempää ulottuvuutta.

 • 8. Kumpi sarja on mielestäsi parempi: Hopeanuoli vai Weed? Perustelu.
Janina Sundell, 20: Kyllä vaan Hopeanuoli vie voiton. Piirrustus on vaan parempi kun Weedissä.  Ja pidän myös enemmän Hopeanuolen tarinasta, kuin Weedin omasta.
Nara UusihanniEhdottomasti Hopeanuoli, eikä tämä johdu vain nostalgiasta. Vaikka Hopeanuolessa se outo susiosuus onkin, on se Weediä paljon eeppisempi, raivokkaampi ja tiiviimpi pakkaus, jossa myös kuvitus on paljon vaikuttavampaa. Weed sen sijaan on aivan liian pitkälle venytetty sarja, jonka jokainen juonenkäänne laahaa.
Hupi, 13: Hopeanuoli. Hopeanuolessa on mielestäni parempi juoni kuin Weedissä ja siinä on myös paljon nostalgiaa!
 nipsukka90, 25Hopeanuoli! On ja tulee aina olemaan se ei muutu. Nostalginen ja tuplasti paremmin tehty vaikka on vanhempi kuin Weed sarja.
 Nekotin, 22: - Joudun nyt vertailemaan vain animea, sillä en ole lukenut Weed mangaa paria pokkaria enempää. Vastaan epäröimättä Hopeanuoli, sillä se on iästään huolimatta hyvin suunniteltu ja toteutettu. Aika ajoittain anime on todella kaunista katsottavaa verrattuna Weedin pienempiin ja vähän suurempiin kömmähdyksiin.
Tarinoita on vaikeampi verrata keskenään, sillä molemmissa on ne ovat etenemiseltään, tunnelmaltaan ja muuttumiseltaan niin erilaiset

 • 9. Jos saisit itse keksiä oheistuotteen sarjaan liittyen, mikä se olisi?
Janina Sundell, 20Kyllä jotenkin nuo koulutavarat olis hienot, siis penaali,vihko ymt :) 
Nara Uusihanni: Jonkinlainen videopeli, mieluiten open world -tyylinen, jossa elät koirana Oun paratiisissa nousten vähä vähältä arvoasteikossa ylemmäksi, puolustat reviiriä, metsästät ja niin edelleen. 
Hupi, 13En osaa sanoa, sillä on olemassa niin monia erilaisia oheistuotteita Gingaan liittyen. 
 nipsukka90, 25Hmm, aina olen miettinyt jtn ginga peliä! Siskojenkin kanssa kerran huokailtiin, että olisipa hopeanuolesta olemassa jokin peli, esim. ps2:lle :)
 Nekotin, 22Ihan ehdottomasti videopeli.

 • 10. Oletko saanut ystäväsi innostumaan myös sarjasta? 
Janina Sundell, 20: En oikeestaan ole saannut, yritys on kova. Kyllä viellä joskus onnistun siinä :)
Nara Uusihanni: Olen tutustuttanut monia Hopeanuoleen, mutta kenestäkään ei ole tullut fania. Monille kaverilleni Hopeanuoli oli tuttu tapaus jo lapsuudesta ja siitä joko tykättiin jo tai sitten ei. 
Hupi, 13: En puhu Gingasta juuri koskaan kavereilleni, joten en ole tainnut innostaa ketään Gingan fanitukseen.
 nipsukka90, 25En oikeastaan. Mutta yksi kaveri tykkää gingasta ja siskoni! :)
 Nekotin, 22: - Ei ole tarvinnut, sillä kaveripiirini myös kasvoi Hopeanuolen ääressä.
Kiitos kaikille osallistuneille. Oli mahtavaa huomata, miten paljon täällä on erilaisia miepiteitä sarjoista. 

1 kommentti:

 1. En muista kysymyksissä olleen ikää, mutta kaikilla muilla se on mainittu. Olen siis 24.

  VastaaPoista