perjantai 18. syyskuuta 2015

Omia aatteita Weed -sarjan hahmoista

Sarja on edennyt suomennettuna jo pitkälle. Vielä 13 osaa ja sarja saa päätöksensä, Olenkin nyt pohtinut, mitä mieltä itse olen sarjan keskeisimmistä hahmoista. Olen valinnut hahmoja sekä animesta, että mangasta.

Aloitetaampa vaikka sarjan päähenkilöstä, Weedistä. Kirjoitin jo aikaisemmin Weedistä tekstiä ja pohdin onko Weed tyhmä  vai oikeudenmukainen. Ehkä molempia, mutta jos eläisin samanlaista elämää ja joku tappaisi ystäväni ja lähes tulkoon isäni, en todellakaan päästäisi vihollista vain anteeksipyynnöllä. Weedistä on yritetty tehdä sarjaan "liian viisas" pennuksi. Tottakai kunnioitusta herättää jo se, että pentu on Ginin jälkeläinen, mutta valitettavasti pelkällä perinnöllä ei pitkälle pötkitä. Weed antaa anteeksi kaiken. Mielestäni tämä on typeryyttä, ei oikeudenmukaisuutta.

Seuraavana Weedin ystävät: Ken ja Kagetora. Kenistä saa ehkä hieman hömelön kuvan. Vaikka se on luonteeltaan lojaali ja muita kunnioittava, tietynlainen kylmäpäisyys aiheuttaa joskus ongelmia. Kagetora taas on perinteinen Kai. Se ei pelkää kuolemaa ja taistelee viimeiseen verenpisaraan asti, Pidän kaksikosta ja heidän tavastaan toimia ja auttaa laumaa.

GB on yksi ehdottomista suosikeistani. Hän on pelkuri, mutta hänellä on suuri sydän ja paljon taistelutahtoa. GB heittää helposti vitsiä kehiin tilanteessa kuin tilanteessa. GB ei ole rohkea, mutta kohdatessaan vaaran ystävien kanssa, hän ei lannistu, Pidän GB:n tavasta huolehtia muista.

Jerome on hahmona muuten ihana, mutta hänellä on jatkuvasti tarve etsiä paikkaa, jossa voisi kuolla. Tuntuu, ettei millään muulla ole väliä. Jeromella on luja taistelutahto ja kuitenkin periksi antamaton luonne. Jerome puolustaa ystäviään ja kunnioittaa heitä viimeiseen asti. Hän ajautuu myös helposti tekemään omia päätöksiä vastoin määräyksiä ja ohjeita.

Tämä voi ehkä hieman yllättää, mutta Hougen on yksi suosikkihahmoistani. Hougenista on tehty raivostuttava pirulainen, joka tuntuu aina saavan tahtonsa läpi ja selviävän kaikesta. Jostain syystä silti pidän hahmosta ja sen raivostuttavasta luonteesta. Hougen on Weedin täydellinen vastakohta.

Kyoshiro jakaa mielipiteitäni. Hän on loistava taistelija ja hieno opettaja pennuille. Kyoshiro johtaa laumaansa hienosti, mutta toimii toisinaan todella itsepäisesti ja se aiheuttaa usein vaaraa muille. Myöskään kärsivällisyys ei kuulu Kyoshiron vahvuuksiin.

Lydia ja Maxim ovat myös suosikkihahmojani. Alkuun inhosin Lydiaa, koska pidin sitä suoraan sanottuna "kelvottomana narttuna," kunnes juonen käänteet muuttivat mielipiteeni. Maiximista olen tykännyt aina. Sen on kouluttanut kova ja armoton menneisyys. Luonne uroksella on täysi 10. Jos haluaisin valita hahmon, mikä sarjassa olisi, se olisi ehdottomasti Maxim.

Tässä muutamia mielipiteitäni. Olisi hauskaa kuulla myös lukijoiden aatteita hahmoista? Mitkä ovat suosikkisi ja miksi? Kuka olisit jos saisit valita minkä tahansa hahmon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti