torstai 2. heinäkuuta 2015

Weed. Tyhmä vai oikeudenmukainen?

Varmaan yksi kiisteltyimpiä aiheita, johon haluan nyt tuoda oman kantani julki. Teksti sisältää spoilereita Ginga Densetsu Weed sarjasta.

Weed on sarjan alusta asti kiltti ja oikeudenmukainen. Kaikille... Pennun valinnat herättävät itsessäni paljon vihaa ja myötähäpeääkin. Lähdetään liikkeelle vaikka muutamista esimerkeistä.

Lähtiessään tapaamaan Kyoshiroa, matkalla tuli vastaan suuria ongelmia. Kyoshiro halusi antaa opetuksen Terun isälle, joka kohteli pentuaan kaltoin. Weed ei hyväksynyt tätä, vaan meni Terun isän ja Kyoshiron taistelun väliin. Weed painotti oikeudenmukaisuuttaan Kyoshirolle. Kaksikko päätyi lopulta taistelemaan, mutta taistelun keskeytti huuto, jota molemmat lähtivät jäljittämään. Kyoshiron kaksi alaista oli saanut siipeensä. Samoin GB ja Rocket. Hyökkääjät olivat Lecter ja Thunder. Lecter ja Thunder aloittivat keskustelunsa kiristämällä Kyoshiroa. Terun henki oli vaarassa, joten Kyoshiro suostui taistoon. Weed liittyi mukaan ja halusi taistella toista vastaan. Kamppailu jatkui pitkän tovin, jonka aikana Lecter ja Thunder yrittivät tappaa Weedin, Kyoshiron, sekä Terun. Lopulta Terun isä heräsi todellisuuteen ja lähti hyökkäykseen pelastaakseen pentunta Lecteriltä ja Thunderilta. Hyökkäys kuitenkin epäonnistuu ja Lecter saa yliotteen Terun isästä ja murskaa tämän kuonon. 

Kaikesta tästä huolimatta, Weed antaa Lecterille ja Thunderille vain anteeksi ja antaa näiden mennä, vaikka muut vastustavat ajatusta. Kaksikko pakenee paikalta.

Myöhemmin Lecter ja Thunder hyökkäävät uudelleen Weedin ja tällä kertaa myös Tesshinin kimppuun. Weed ja Tesshin saavat yli otteen ja kukistavat kaksikon. Weedin lauma ilmestyy paikalle ja ovat jo valmiina teloittamaan Lecterin ja Thunderin. Kunnes Weed antaa heidän jälleen paeta ja luottaa vain sanoihin: "Emme tee sitä enää toiste." 


Jerome kuitenkin seuraa Lecteriä ja Thunderia, koska tajuaa heti etteivät nämä pidä sanaansa, vaan jatkavat tuhotöitään. Jerome saa tarpeekseen ja tappaa sekä Lecterin, että Thunderin. Sen sijaan, että Weed olisi ollut kiitollinen petturien tappajalle, hän häätää Jeromen pois laumastaan.


Hougen pitää Weedin isää Giniä vankinaan, tappaa Johnin, tappaa Weedin laumalaisia, valehtelee, pakenee ja kiristää alaisiaan. Weed taistelee Hougenia vastaan ja voittaa tämän. Gin aikoo antaa armon iskunsa Hougenille ja tappaa tämän, mutta Weed hyökkää väliin ja haluaa, että Hougen päästetään menemään. 

Ymmärrykseni ei vain riitä Weedin toimintaan. Oikeudenmukaisuus on sitä, että oikeutta jaetaan niille jotka sen ansaitsevat. Kaikkea ei voi korjata lupauksilla ja anteeksi pyytämisellä, etenkään jos sen pettää uudelleen ja uudelleen. Weedistä on tehty sarjaan tyhmän kiltti ja oikeudenmukainen. Hänellä ei tunnu olevan ajatuksena mitään muuta, kuin antaa kaikille anteeksi, ei väliä mitä pahaa on tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti